"Goed design is een synthese van techniek, kosten, materiaal, functie, gebruik en duurzaamheid."
Arper weerspiegelt deze kenmerken in eenvoudige en enkelvoudige vormen. Een object dat spontaan voelt maar ontstaat met veel nauwkeurigheid en precisie. Met een groot aanbod biedt Arper een aanvulling voor ieders interieur. 

Arper is een Italiaans bedrijf dat opgericht werd in 1989.
Het staat bekend voor zijn design meubelen die comfort bieden en stijl uitstralen, zowel op de werkvloer als thuis.

Arper werkt samen met designers Rodolfo Dordoni, bekend van de Corte-stoel, Jean-Marie Massaud die de Aston-collectie ontwierp en met ontwerper Lievore Altherr Molina die de bekende Catifa-stoel op zijn naam draagt.
Inmiddels bestaan er reeds 46 verschillende modellen binnen deze Catifa-collectie. 
De schelp van de Catifa is vervaardigd in polypropyleen, een materiaal dat sterk, stevig en zeer onderhoudsvriendelijk is. Tal van kleurmogelijkheden zijn hier in te verkrijgen. Bovendien kan u er voor kiezen om deze schelp te laten bekleden, hetzij met stof hetzij met leder. Door de ruime keuze aan onderstellen en poten, en dit in combinatie met de vele mogelijke uitvoeringen voor de schelp, is deze Catifa geschikt voor iedereen en voor iedere doelgroep. Vier metalen poten, een sledevoet, houten poten, een stervoet of liever een onderstel met wieltjes, het kan allemaal. De Catifa is een stoel die ook vaak terug te vinden in refters, praktijken en vergaderzalen.

De Aava stoel is een ontwerp van Antti Kotilainen. Een eenvoudige houten schelp gecombineerd met een onderstel naar wens:  chroom poten, een sledevoet of poten van hout. Deze Aava stoel is een warme aanvulling aan uw interieur.

In de Leaf serie voel je duidelijk dat de inspiratie uit de natuur komt. Een draadstructuur als zitschelp gebaseerd op de nerven van een blad. De volledige stoel uit chroom of uitgevoerd in staal afgewerkt met een poederlak, met de keuze uit 3 kleuren: wit, zwart of groen. Deze collectie bestaat uit vier modellen waaronder twee eetkamerstoelen, een lounge armstoel en een chaise-longue. De Leaf collecite is vrolijke aanvulling voor uw tuin!

Functionaliteit is een kenmerk dat bij Arper over de volledige lijn van toepassing is.
Dit dus ook bij de Juno-stoelen. De Juno stoel is volledig vervaardigd uit polypropyleen, waardoor deze stoelen geschikt zijn voor binnen én buiten, en erg onderhoudsvriendelijk zijn. Deze stoelen zijn met of zonder armleuning verkrijgbaar en in beide uitvoeringen stapelbaar.

De Dizzie tafels van Arper zijn gekenmerkt door hun ranke centrale poot, bevestigd op een voetplaat. Deze collectie bevat bijzettafeltjes, salontafels of eetkamertafels. En dit cirkelvormig, ovaalvormig of in de vierkante vorm. Net als bij deze Dizzie tafels zijn de tafelbladen van de Gher collectie verkrijgbaar in een witgelakte MDF. Bij de Gher serie hebben de tafels vier houten poten, die van onder naar boven lichtjes schuin naar binnen staan.

Simon Pengelly ontwierp in 2009 voor Arper de Nuur collectie. Deze tafelcollectie onderscheidt zich van andere door het esthetisch zuiver resultaat. Een universeel ontwerp gebaseerd op het eenvoudige principe van vier poten en een blad, waarbij het blad op vier slanke poten lijkt te zweven.

Daarbovenop beschikt Arper over een ruime collectie aan klein meubilair en accessoires. Zoals de Ply krukjes en bijzettafeltjes, kapstokken met name Wing en Song en tal van kussens met leuke prints.

Klik hier voor uw

Welkom bij Interieur Plus: dé winkel gefocust op toonaangevend design. Ontdek onze verrassende collectie van nationale en internationale designmerken.