Arco kiest voor een strak en tijdloos design, met een nuchtere uitstraling en gevoel voor ruimte. De collectie vertoont een grote voorkeur voor hout, verwerkt met puur vakmanschap.

Arco ontwerpt, ontwikkelt en produceert al 108 jaar op eigen wijze tafels voor allerhande tafelmomenten. Voor bij die tafels biedt Arco stoelen, kasten en kleinmeubilair.

Arco bestaat uit een team van vakmensen die dagelijks uiterst serieus met hun vak bezig zijn. Echter, zij houden ook van enige nuchterheid en relativering. Ongedwongenheid en ruimte voor verrassing maken daarom ook deel uit van hun bedrijfsfilosofie. Zij selecteren en bewerken met zorg de mooiste houtsoorten zoals eiken, noten, ahorn en beuken.

Arco is een Nederlands familiebedrijf en werd opgericht in 1904 door Wouter van Ast.
De belangrijkste verandering die het bedrijf in die jaren doormaakte was evenwel het inschakelen van ontwerpers van buitenaf, zoals Charles Marks en later ook Burkhard Vogtherr en vooral Arnold Merckx, die een grote stempel zou drukken op het productaanbod. Zij moesten zorgen voor nieuwe meubelontwerpen met een hoog design gehalte.

Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze invulling. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt door hem langzaam maar zeker uitgebreid met een markante signatuur. Een hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijk vervaardigen van design meubelen, evenals het streven naar innovatie en duurzaamheid, blijven daarbij een belangrijke leidraad..

De Slim tafel kenmerkt zich aan zijn strakke vormgeving. De ranke poten en het even dunne tafelblad geven een gevoel van fragiliteit. Echter is deze Slim tafel  opgebouwd uit een staal-sandwich constructie en dus uiterst sterk. De volledige tafel wordt voorzien van een laagje houtfineer.
De Slim+ is een variant op de Slim. De vormgeving en de opbouw van de tafel is hetzelfde, zij het 1 cm dikker. Reden van ontwikkeling van de Slim+ is de breedte van de tafel: deze is 105 cm, terwijl die van de Slim 90 cm is.

De Extenso tafel van Arco is een tafel met karakter. En met een ruime keuze aan maten en uitvoeringen, alsook de keuze tussen een verlengbare tafel of een vaste tafel. De verlengbladen van de Extenso tafel zijn makkelijk te hanteren dankzij een eenvoudig kantelsysteem.

De gekende Lance tafel van Arco bestaat in twee uitvoeringen: met schragen of met wangen.
Op beide uitvoeringen van de poten rust een tafelblad met een schuine kant, aan beide zijden.
Daarbij is de Lance tafel te verkrijgen in diverse kwalitatieve houtsoorten zoals Amerikaans notenhout, eikenhout en essen, maar ook in Corian is deze tafel te verkrijgen.

Bij de Graphic tafel is het frame van de poten zichtbaar aan de lengte van de tafel. In tegenstelling tot de meeste tafels waar deze pootconstructie meestal in de breedte aan de zijkant van de tafel te vinden is. Ook hier kunt u gaan voor een Graphic tafel met uitschuifblad.

De Spazio is een tafel gekenmerkt door zijn centrale voet. Deze kolom (voet) draagt, afhankelijk van de ronde, ellipsvormige of rechthoekige tafel de vorm van de tafel. De kolom van de Spazio wordt gedragen door een betonnen voetplaat. Bovendien is er een uitschuifbare versie van de ellipsvormige tafel mogelijk. Hierbij wordt het lichtgewicht inlegblad in de kolom opgeborgen en door middel van een gasdruksysteem omhoog gehaald.
 

De bekende Frame stoel van Arco ontleent zijn naam aan het ontwerp. Twee metalen frames met daartussen de stoelzitting. Een elegante stoel met een unieke uitstraling. Voor de strakke rechthoekige constructie uit metaal kiest u uit parel- of hoogglans chroom, RVS of een epoxy lak.
Voor de stoelzitting kiest u uit een lederen of een stoffen bekleding.
Een variant op deze eetkamerstoel Frame is de Spine fauteuil. Een comfortabele fauteuil opgebouwd volgens hetzelfde principe als de Frame. De Spine heeft een kuip met een schuine tot de vloer doorlopende rug met het frame is RVS of epoxy lak. Bij de uitvoering in leder heeft de armlegger, op het frame, de kleur van de kuip.

 

Klik hier voor uw

Welkom bij Interieur Plus: dé winkel gefocust op toonaangevend design. Ontdek onze verrassende collectie van nationale en internationale designmerken.